Over ons

nico-harkes-next-vastgoed

Wie zijn wij: NEXT

De woningmarkt en verduurzaming vertragen, omdat er geen geld zou zijn. Dat steekt. NEXT maakt zich daar druk om en wil deze bal oppakken. Daar zetten wij onze kennis en expertise graag voor in. Wij zien wel kansen. Geld is misschien helemaal het probleem niet. De rente is vrijwel 0 of zelfs negatief. De vraag is alleen hoe is dat uit te smeren. Daarnaast heeft de overheid tal van stimuleringsmaatregelen. Helaas worden deze maatregelen nog veel te weinig aangewend.

NEXT wil die verbindingen leggen. Kosten uitsmeren, stimuleringsmaatregelen inzetten en alles op de juiste manier juridisch borgen. Daarmee creëren we veel meer mogelijkheden voor een betaalbare én duurzame woningmarkt. Denk aan betaalbare woningen met een lage grondprijs in erfpacht die eindigt. De gemeente moet dan weliswaar even wachten op haar geld, maar een volledige van de aftrek inkomstenbelasting en een doelgroepenverordening zorgen voor bereikbare woningen voor de doelgroep. En dat is nodig.  Een ander voorbeeld: in de buitengebieden zijn we aan het gas gegaan door de baatbelasting. We kunnen met diezelfde belasting er ook weer van af. Ook al vinden sommigen instanties dat het niet kan, het is maar net hoe je het inricht.  NEXT denkt in mogelijkheden, bewandeld nieuwe paden en gelooft in een betaalbare en duurzame toekomst.

Boes Vastgoed Noordkade 157
NV 190450 Oude Tol2

We zijn een innovatieve partij, in hoge mate betrokken bij maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn we geëvolueerd van een klassiek planeconomisch bureau met grondexploitaties, naar een bureau dat diverse exploitatieplannen maakt naar een bedrijf gericht op duurzaamheid. Daarbij zetten we onze ervaring van de afgelopen 30 jaar in. We mengen graag historische inzichten met nieuwe vraagstukken. Dat vraagt om een verschuiving van de scope. Die gaat van som naar impact. Geld is mooi, impact is beter.  

NEXT is het bureau van de toegepaste uitvindingen. Zo hebben we de eerste grootschalige eindafrekening van een exploitatieplan in Nederland gedaan. Eén van eerste taxaties van circulaire gebiedsontwikkeling en juridische beheersing van het proces van het energielandschap van Nieuw Reijerwaard bij Utrecht. Hier zijn we trots op. Dit doen we samen met anderen. We zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de toekomst en ontdekken die met anderen. Duurzaam en betaalbaar.

NV 200464 WIJPark Schiedam
circulair bouwen

Ons werk  gaat veelal om specialistische adviezen voor overheden en projectontwikkelaars. Optimalisatievraagstukken van allerlei aard. NEXT staat voor een persoonlijke benadering en mogelijkheden om te sparren. Waar wil je naar toe? Een innovatie moet daarbij aansluiten van de stakeholders. Die vertaalslag moeten we steeds maken.

Om onze kwaliteit te borgen zijn we lid van het Royal Institution of Chartered Surveyers (RICS). Dit is een organisatie die staat voor standaarden en ethiek binnen ontwikkeling van gebieden en taxatie. NEXT houdt zich aan deze standaarden. De RICS heeft echter ook een bijkomend voordeel. Het is een kwaliteitsnetwerk waar we altijd op terug kunnen pakken. Dat is fijn. NEXT is verder gelieerd aan Scobe Academy: het financiële en juridische opleidingen laboratorium voor de gebiedsontwikkeling. Hier ontmoeten we een groot aantal specialisten die de leading edge van Nederland vormen.

Sponsoring Polsstokbond Holland

Steeds weer op zoek naar de juiste sleutel om verder te komen en om verder te springen. Ons motto luidt niet voor niets “Springen is de kunst van het combineren, wij combineren de kennis”. Daarom zijn wij al jaren trotse sponsor van de traditionele Nederlandse sport Polsstokverspringen, ook wel fierljeppen. Bij het polsstokverspringen proberen atleten met een stok zo ver mogelijk naar de andere kant van de sloot te springen. De sport wordt beoefend in de regio Groene Hart. Goede polsstokverspringers kunnen dan ook beschreven worden als echte atleten met een excellent ontwikkelde kracht en coördinatie. Lees meer over polsstokverspringen.

poolstokspringen-gouda

Scobe Academy

Nico Harkes is directeur bij Scobe Academy. Scobe Academy is al twintig jaar gespecialiseerd in professionele opleidingen en masterclasses op het gebied van gebiedsontwikkeling, planeconomie, WRO/Omgevingswet, vastgoedrecht, maatschappelijk vastgoed en duurzame gebiedsontwikkeling.

Innovatie is voor NEXT de uitdaging. Dat speelt nog meer bij het zusterbedrijf “Scobe Academy BV’. Over en weer vindt voeding plaats met kennis en ideeën.

Vacature planeconoom

Wat ga je doen?

Als planeconoom werk je samen met een super senior aan projecten. De projecten variëren in grootte en complexiteit.

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid.
 • Jij houdt van het uitpluizen van getallen, feiten en ficties;
 • Je hebt als vanzelfsprekend aantoonbare ervaring als planeconoom;
 • Je neemt zelf initiatief om uit te zoeken hoe het zit en vraagt door als je het niet weet;
 • Het is een pre als je affiniteit hebt met de juridische kant van het vak;
 • Je houd van innovaties;
 • Je bent trots op je werk.

Wat bieden wij?

 • Geen detachering;
 • De mogelijkheid cursussen te volgen via onze eigen Scobe Academy (scobe.nl);
 • De mogelijkheid mee te werken aan innovatieve projecten;
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een fijn kantoor pal naast station Gouda;
 • Een leuk en divers team.

De sluitingsdatum voor deze vacature is vrijdag 14 mei. Je hebt een gesprek met de directeur, Nico Harkes. Solliciteer via e-mail.