Wissing, NEXT en Flo Legal winnen uitvraag bestemmingsplan Rivium. NEXT doet: uiteraard kostenverhaal

Wissing, NEXT en Flo Legal winnen uitvraag bestemmingsplan Rivium. NEXT doet: uiteraard kostenverhaal

Transformatie Rivium, Capelle aan den IJssel

Een ambitieus plan voor het Rivium in Capelle aan den IJssel voor de transformatie van een kantorenwijk naar 5000 woningen. Grotendeels gebeurt dat met sloop nieuwbouw, maar ook met transformatie. Het Rivium ligt aan de westzijde van Capelle, pal naast de Van Brienenoordbrug en de Nieuwe Maas op de grens met Rotterdam, en staat bekend om de ParkShuttle, het Zalmhuis en zijn kantoortorens.

NEXT mag het kostenverhaal voor het Nieuwe Rivium gaan maken. Dat wordt kostenverhaal onder de Chw: het bestemmingsplan met verbrede reikwijdte. Deels zal dit met tijdvak gebeuren en deels zonder tijdvak. Naast de enorme omvang met honderden eigenaren is het ook nog eens zaak om verschillende voorzieningen goed binnen de regels te krijgen. Dit vraagt om de randen van wat juridisch kan. Overigens kunnen we in deze opdracht goed gebruik maken van onze eerdere ervaring met grote aantallen eigenaren. De rekenmodellen vragen om een bepaalde opstelling om ze niet te laten exploderen.

Wij beschouwen het kostenverhaal voor de transformatie van Rivium als één van de mooiste klussen van Nederland en vinden het mooi dat we dit mogen gaan doen samen met onze partners Wissing en Flo Legal.